Involució versus Renovació = Innovació.

vicent-frias

 

Aquesta setmana, abans del dia 15 de desembre, als socialistes ens arriba l’hora de la veritat. Una vegada acabats i tancats tots el procesos congressuals, nacional i provincials del PSPV-PSOE, entrem en la recta final de tota aquesta cursa de reunions i conclaus interns per tal d’aclarir i plantejar el futur del partit socialista i m’agradaria fer unes reflexions en veu alta. La quadratura del cercle és difícil però en l’art de la política res hi ha impossible.

Als últims mesos hem tingut l’oportunitat d’observar i de viure al si de les agrupacions locals quines han estat les forces de les diferents sensibilitats, opinions, faccions i famílies del partit.

Ara és el moment de dilucidar entre els que volen quedar-se com estan, sense entendre tots els canvis produïts dins l’organització del partit socialista o aquells que aposten pel discurs de la permanent renovació, moltes vegades de paraula i no de fets, que no arriben enlloc. Però potser hi haja una altra posició i davant d’aquesta tessitura voldria apostar per un concepte clau com és el de la innovació per tal d’afrontar aquesta cita que s’ens presenta.

Innovar és arriscar. La política ha de recolzar als que volen presentar idees per als propers anys, no només als que volen el no pel no. No em val la idea del descart, cal ser conseqüents i assumir responsabilitats.

Realment em preocupa que farem a les nostres agrupacions locals, quan posem en marxa totes les noves atribucions, segons el model aprovat pels Congresos Federal i Nacional, en referència especial a l’acció electoral i les noves tecnologies. Al cap i a la fí som els que som i processos com els viscuts fins ara, on la sensibilitat està a flor de pell, ens deixen moltes ferides, de vegades, incurables.

Davant del procés de conformació de les noves executives locals, que no haurien de ser molt nombroses, hem de procurar una integració real perquè amb la unió tindrem la força de presentar-nos a la societat amb un projecte creïble i guanyador. No el podem tancar en fals i ahí tenem el repte.

Els ciutadans i les ciutadanes esperen de la nostra part respostes fermes i contundents als seus problemes perquè el cansanci i la inoperància de la dreta ja es fa palesa. No entenen res de la proliferació de grups, col.lectius, fòrums, plataformas, etc, ja que volen respostes uniformes, des de la pluralitat, però sense que semble un guirigai.

Potser arribe l’hora per als que portem molts anys de militància peguem un pas enrere i deixem passar a altres generacions i companys amb visions diferents i més il.lusionadores. Com la cançò potser siga l’hora de l’adéu.

Per a la qual cosa apunte un vell i bell principi de la sociología sintetitzat en tres virtuts: tenir prou lucidesa per a acceptar les coses que no es poden canviar; tenir prou coratge per a intentar canviar les coses que es puguen i tenir prou saviesa per a ser capaços de distinguir les unes de les altres. Ahí emplace els meus companys del partit socialista. Ànim i sort.

 

 

 

 

 

                                                                                              Vicent J. Frías Diago

                                                                                              Militant socialista.

                                                                                  Agrupació local de La Vall d’Uixó

 

2 comentarios en “Involució versus Renovació = Innovació.

  1. HOla Vicent, esta foto es desmesuradamente grande y se desplaza hacia las columnas laterales; el link o titular no se entiende porque las letras se han sobrepuesto unas encima de otras- además de no llevar llevar al link que anuncia el subrayado. Lo único claro es Pspv psoe ambas apretujadas. Así mismo la foto de las casas en le post de arriba que hablas del alquiler es muy grande y se desplaza hacia el lateral tambien.
    Un abrazo

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s